Forum służące do grania w nasze kochane erpegi...
Tu można pytać o wszystko co ma związek z sesją.
Rycerz
No to tak ogólnie, świat, rasy itp itd, czy jest magia i ogólnie czy mógłbyś łaskawcze opisać "swój świat" że się tak wyrażę żeby potem nie było że np nie ma czarnoskórych ludzi, i mnie przerobisz na trolla głębinowego.
LetMeBeYourGuide
Z mojej rozmowy z Borrem wynika iż:
-Do wyboru są klasyczne(!) rasy z d&d (czyli twój czarnuch rodem z KFC może być)
-Equip dowolny ("Na zdrowy rozsądek" -Borro)
-Z mapy znamy miasto Ceartown(jest to jednocześnie stolica) i wioskę Goldenleaf(aktualne miejsce akcji)
-O religię się pytałem Borra to odpowiedział wymijająco najwyraźniej nadal jest doczyt
-Kasa dzieli się standardowo wg D&D czyli sztuki złota, srebra, miedzi i czego tam jeszcze.
Ostatnio edytowany przez sunnyendrju (2010-03-13 09:50:56)
Rycerz
dobra a magia i inne kraje? Bo dwa miasta to tak lekki hardcore.
LetMeBeYourGuide
O magii nic nie wiem, ale pewnie istnieje, a reszta mapy ma aktualnie LOADING...
Jesteście wsiurami i ogólnie macie małe pojęcie o magii a reszta jest na razie mało potrzebna. Wszystko z czasem:P
Rycerz
to świetnie. Ja zamierzałem pochodzić właśnie z jakiejś wyspy, ale nie wiem czy jest taka możliwość teraz. Pochodzę z krainy, której nie ma na mapie, bo mapa ma LOADING. Spędziłem dzieciństwo na wyspie LOADING. może tak to zrobię.
masz dowolność na etapie tworzenia postaci.
możesz tylko ze mną konsultować i byle by nie kłóciło się z moimi wpisami. Twórz. a i jeszcze bez nazw typu SULFURWINE CITY...
LetMeBeYourGuide
Ja wsiur!? Jestem światowym człowiekiem, byłem w STOLYCY!!!
2 razy:P a tak serio to nigdy Cię to nie interesowało
To teraz pytanie - jaka kolejność postów na forum będzie, skoro chyba nikt już nowy nie dojdzie?
Przechodził przez góry wierząc, że czyni dobrze. Następnie udał się do ostatniej i jedynej krypty, by odnaleźć swoje przeznaczenie.
Rycerz
Znając nas proponuję kto pierwszy ten lepszy!
GO GO GO
Oczywiście Wonski mowie dobrze. Kto pierwszy ten lepszy chyba, że tutaj napiszę inaczej. Czasem zresztą myślę, że instynktownie będziemy czekali na czyiś post.
PS a co z Cebulą? I kartami postaci np Kozaka?
LetMeBeYourGuide
Jak dla mnie kto pierwszy ten lepszy też jest git, ale dodałbym jeszcze 1 post gracza na 1 post gm'a chyba że gm postanowi inaczej. W innym wypadku fabuła się sypnie.